Cel mai popular echipament din industria agricolă este, bineînțeles, tractorul. Tractorul reprezintă alegerea pe care fermierii o consideră a fi perfectă pentru toate persoanele care își doresc să cultive pământul mulțumită versatilității sale deosebite. Acest utilaj poate să aibă în componență o varietate largă de atașamente, iar câteva dintre acestea pot fi: pluguri, discuri, freze rotative, cultivatoare, grape cu discuri și furci, astfel oferind posibilitatea de a realiza o diversitate de sarcini agricole.
Tractorul are în dotare un motor puternic și este conceput pentru a avea roți mai mari în spate decât cele care se află în față. Acest model specific a fost gândit pentru a putea să ajute echipamentul să ajungă la puterea maximă a cuplului de viteze reduse, în acest sens putând să asigure o performanță ridicată în diferite condiții de lucru. În aceeași măsură, cele mai multe tractoare de vânzare din zilele de azi sunt echipate cu o cabină închisă, lucru ce oferă conducătorului auto confort și protecție împotriva prafului și al intemperiilor.
Tractoarele sunt folosite, în principal, în ferme, unde acestea sunt utilizate pentru a transporta echipamente și remorci, ajutând în acest sens la eficientizarea activităților de zi cu zi. În afară de aplicațiile din domeniul agricol, tractoarele ar mai putea să fie folosite și pentru deszăpezire, fapt care arată despre acestea că pot fi folositoare pe tot timpul anului, nu numai în perioada de cultivare.
Versatilitatea și robustețea acestor vehicule le face să fie nelipsite în orice fermă, putând să fie capabile să îndeplinească o mulțime de sarcini din domeniul agricol și nu numai. Astfel, acestea asigură o productivitate crescută și o utilitate benefică a resurselor.
Cum se alege un tractor în funcție de nevoile cumpărătorului?
Tractorul este văzut ca a fi unul dintre cele mai valoroase echipamente ale unui fermier deoarece facilitează sarcinile agricole prin creșterea profitabilității și a reducerii timpului și efortului de care este nevoie pentru lucrările agricole.
Alegerea unui tractor ideal este extrem de importantă, iar din acest motiv trebuie făcută cu mare atenție prin intermediul unei analize obiective și al unei cercetări atente a ofertei care se găsește pe piață. Este important să se ia în calcul nu numai nevoile actuale, dar și cele din viitor.
Un tractor bine ales, care va corespunde nevoilor și așteptărilor fermierilor va fi fiabil, ușor de folosit, versatil și sigur, fapt ce face din acest utilaj o investiție valoroasă pe termen lung. Pentru a face cea mai bună alegere, este esențial ca principalele informații cu privire la tractor să se suprapună cu nevoile și lucrările agricole ale fermierilor.
Tractoarele agricole sunt clasificate în funcție de 4 aspecte și anume: construcție, tipul de acționare, putere și scop. Un prim aspect important este construcția, iar pe piață există două tipuri principale: tractoarele de tip călăreț și tractoarele pe două roți. Cele de tip călăreț sunt ideale pentru lucrările agricole pe suprafețe mari, în timp ce tractoarele cu două roți sunt create pentru suprafețe mai mici.
Un alt factor care împarte aceste tractoare de vânzare în mai multe categorii este reprezentat de puterea motorului, astfel acestea pot să fie mici, cu un motor de până la maxim 25 de cai putere, medii cu putere între 25 și 45 de cai putere și mari cu peste 45 de cai putere. Clasificarea acestora include tractoarele universale, tractoarele pentru livadă, tractoarele de grădină și motocultoare.
Alegerea unui tractor potrivit nevoilor fermierilor implică o analiză detaliată a nevoilor pe care le are ferma, astfel utilajul ales să poată oferi performanța pentru a optimiza activitățile agricole.
De ce este benefic un tractor pentru fermă?
Un tractor este util pentru orice fermă mulțumită multifuncționalității și eficienței sale. Fiind echipat cu multiple tipuri de accesorii, acesta poate să facă diferite sarcini din domeniul agricol cum ar fi semănatul, cultivarea, dar și recoltarea.
Tractoarele moderne care au implementate motoare puternice și un model robust sunt capabile să acționeze pe diverse tipuri de teren. De asemenea, acestea sunt necesare pentru efectuarea transportului de echipamente și de remorci.
Investiția făcută de fermieri în tractoare de vânzare adecvate sporește productivitatea, însă are rolul și de a optimiza resursele și contribuie în același timp la creșterea profitabilității fermei. În acest sens, tractorul reprezintă un utilaj indispensabil pentru orice fermă.