Majoritatea celor care mai rasfoiesc din cand in cand cateva bloguri spun ca nu este cine stie ce sa scrii un articol, vreau sa le demonstrez ca nu este cum spun ei, sa scrii un articol este greu, mai ales daca vrei sa fie un articol cu reactii si placut la citire.
De cele mai multe ori ramanem in pana de idei, nu mai stim ce sa postam pe blogurile noastre si lasam zilele sa treaca fara ca noi sa mai notam cate ceva pe bloguri.
Eu mi-am facut o mica schita despre articole, arata cam asa:
1. Cand imi vine o idee de un nou articol o notez imediat in agenda mea
Am o agenda dedicata online-ului, imi place sa numesc online-ul „munca mea”, iar agendei sa-i spun „agenda mea de lucru”. De fiecare data cand imi vine o idee de un nou articol, am grija sa o notez in agenda, nu conteaza daca este o idee buna sau nu, ma gandesc de fiecare data ca s-ar putea sa ma ajute odata.
La mine functioneaza bine acest lucru, de fiecare data cand nu am idei de articol si am chef de postat pe blog deschid agenda si caut un titlu bun.
Este foarte utila o agenda si nu e deloc scumpa. La tipografie costa maxim 10 lei, cauta la GlobalVisionPrint.ro.
2. Detaliaza fiecare idee
Sub fiecare titlu de articol las cateva randuri libere, acolo notez cateva expresii, cuvinte sau alte idei legate de acel subiect. De exemplu: daca imi notez in agenda „Totul despre fotbal”, sub acest titlu vor aparea si idei ca „cum sa sutezi bine la poarta”, „cum sa pasezi”, „regulile fotbalului”. Sper ca ati inteles unde bat.
3. Documentare
Ma documentez cat pot eu de mult despre un anumit subiect, mai ales daca nu sunt foarte priceput. Imi notez ideile cele mai importante si le postez pe blogul meu in cuvintele mele. Citesc articole de 400-500 de cuvinte, dar eu incerc sa postez pe blogul meu aceeasi stire in 200 de cuvinte, multi dintre cititori se sperie cand ai articole foarte lungi si este foarte probabil sa nu ti le citeasca nimeni. Nu vrei asta!
4. Materiale
Incerc sa caut cele mai potrivite titluri pentru articolele mele, dar si sa gasesc imagini, videoclipuri si alte materiale potrivite cu subiectul pe care-l tratez.
5. Promovare
Degeaba scrii un articol foarte bun daca nu ti-l citeste nimeni.
Promoveaza articolul pe toate retelele de socializare, dar fara spam!