Foarte mult conteaza tonalitatea, expresia fetei si gesturile pe care le faci. Nu poti sa spui un banc cu mainile in buzunar. Nimeni nu o sa rada la bancul respectiv. De asemena, bancul tau trebuie sa capteze atentia si sa starneasca rasul inca din primele secunde. In ceea ce priveste lungimea bancului este recomandat ca acesta sa fie mediu. Daca e prea scurt ascultatorii nu vor avea timp sa reactioneze iar daca e foarte lung se vor plictisi mai mult ca sigur.
Dar ce sa faci daca nu ai niciun talent in a spune bancuri?
Prin liceu aveam un coleg care ma stresa in fiecare pauza cu bancuri. Marele lui dezavantaj era ca desi unele bancuri erau bune, nu avea niciun talent in a spune bancuri. De aceea nimeni nu radea la bancurile lui. Pentru a evita o astfel de situatie, trebuie sa stii ca e foarte important, atunci cand povestesti un banc, sa ai o dictie perfecta. Nu te sfii nici sa interactionezi cu ascultatorii tai, pentru a-i tine tot timpul in priza. Atunci cund spui bancuri, niciodata sa nu razi inaintea ascultatorilor. Tu stii foarte bine bancul, l-ai memorat, asa ca nu ai motive sa razi ca un apucat. Prietenii tai sunt cei care ar trebui sa se bucure de bancul respectiv.
Foarte important e sa alegi bancul care trebuie. In primul rand ar trebui sa ai un bagaj impresionant de bancuri si in al doilea rand e vital sa adaptezi bancul in functie de moment. De exemplu nu prea ar merge un banc despre doi eschimosi, povestit la mare, pe plaja.
Da intr-adevar sunt importante sursele de bancuri dar conteaza cum sunt intelese aceste bancuri…
Bune sugestii, dar poate cea mai importanta e repetitia. Pentru inceput poti cauta niste bancuri audio pe youtube si incearca sa le imiti acelea.
Apoi, poti incepe sa iti creezi propriul stil de a spune bancuri. E insa foarte important sa iti placa 🙂 Asadar exerseaza categoriile tale preferate: fie bancuri deocheate, fie bancuri cu tarani etc.